Husmodeller

Finn ditt drømmehus, og se pris i huskalkulatoren.Se alle hus

Hjemmekontor, hjemmeskole og begrenset omgang med slekt og venner, gjør at vi får kjent ekstra godt på hvordan det er å være mye hjemme. Og hvordan det er å være i hjemmet.

Da er det også  lett å dagdrømme om eget hus i to etasjer, og mere plass å boltre seg på, for å få en smak av “egentid”.

Med et stort antall bedrifter som ikke har mulighet til å opprettholde normal aktivitet, er det mange privatpersoner som opplever en midlertidig endring i privatøkonomien. Dermed har også usikkerheten kommet snikende for de som har gått med planer om å bygge nytt hus, eller de som befinner seg i en vurderingsfase.

 

Bør så boligdrømmen legges på is til korona-pandemien er over?

Fra usikkerhet til optimisme

De to første ukene etter at mange av oss ble isolerte, merket vi i Overhalla Hus at folk var litt reserverte, men så har det begynt å løsne igjen. Mange av de som kontakter oss, anbefaler vi å ta en prat med banken først som sist. Med historisk lave renter og god tid til å drømme seg inn i aktuelle hus, er det mange som ønsker å komme i gang med prosjektet så fort som mulig, noe vår samarbeidspartner i DNB også bekrefter.

Også markedet går sin gang

Hos DNB Eiendom i nordre del av Trøndelag går også salget av boliger tilnærmet som normalt. Boligene som allerede ligger ute er det god interesse rundt, selv om det legges ut færre boliger enn for en måned siden.

– De som kommer på visning nå er i større grad er genuint interessert i boligen. Dermed blir det også større kvalitet på visningene, og lettere å ta temperaturen på situasjonen og se potensialet for salg. Dette er også verdt å merke deg dersom du vurderer å selge for å bygge ny bolig, forteller Reidar Lindsetmo, avdelingsleder i DNB Eiendom.

Prøv husplanleggeren fra Overhalla Hus , hvor du kan gjøre endringer og tilvalg på alle husmodellene, og se resultatet med en gang.

På min side finner du oversikt over byggesettpris, og kostnader ved dine egne valg for huset.

Så lenge forutsetningene er på plass

«DNB ønsker å være en konstruktiv samarbeidspartner og gi deg gode råd. Sammen kartlegger vi mulighetene.»

I utgangspunktet er det ikke annerledes eller vanskeligere å få lån til å bygge ny bolig nå enn tidligere. Selv om du skulle være permittert for øyeblikket, kan utsiktene være gode for å komme tilbake i jobb igjen før du lider for mye økonomisk. I så fall er det også gode utsikter til å fortsatt få lån til å bygge drømmehuset. Har du også egenkapital eller verdi i eksisterende bolig, er det ingenting i veien for å starte dialogen med banken.

– Vi i DNB ønsker å være en konstruktiv samarbeidspartner  og gi deg gode råd. Sammen kartlegger vi mulighetene, sier Rune Hustad, konstituert banksjef i DNB Personmarked.

Byggelån i byggeperioden

Ved å benytte deg av et Byggelån under oppføringen av boligen legges renter og provisjon til byggelånet underveis. Du betaler derimot ikke ned på dette lånet før huset er ferdigstilt og lånet blir omgjort til et ordinært boliglån. 

Det kreves ofte mer enn 15% egenkapital når man skal bygge egen bolig, men dette vil kunne variere fra sak til sak. DNB har dedikerte rådgivere med lang erfaring på området, som kan bistå deg gjennom hele prosessen.

Se alle våre husmodeller og sjekk prisen i boligkalkulatoren.