Text: Kari Anne Susegg Kvarving
Image: Lena Johnsen

Husmodeller

Finn ditt drømmehus, og se pris i huskalkulatoren.Se alle hus
- H

an skjønte hva vi ville ha fra det øyeblikket vi satte oss ned og snakket sammen, forteller Gunn Merethe begeistret. – Det huset vi hadde bestemt oss for å bygge, var ganske tradisjonelt, men vi ville jo egentlig ha noe moderne. 

For Gunn Merethe og Kim Ove visste godt hvordan de ville ha huset sitt. Listen over ting de var fast bestemt på at måtte være med, er lang: 

  • en utleiedel med to soverom
  • eget vaskerom
  • fire soverom
  • takhøyde
  • loftstue
  • soverommene i underetasjen, stue og kjøkken i overetasjen

God plass på soverommet

Vil du se originalmodellen Savanna Moderne?

Visit overhallahus.no

Med utgangspunkt i modellen Savanna Moderne, har paret fått alt de ønsket seg, med unntak av loftstua. 

– Men det gjør ingen ting, forsikrer Gunn Merethe. – Soverommene er så store at ungene har mer enn nok plass til å ha besøk på rommet.

I tillegg ønsket paret seg mer bodplass enn det som originalt var tegnet inn i modellen. Det ble fikset ved å tegne inn et kryploft.

– Så nå har vi all verdens plass til å stue unna både sesongklær og julepynt, smiler hun. 

Endret og snekret

Kjøkkenet med en bolle med frukt i forgrunnen

«Familien valgte å gjøre mye av arbeidet selv – og svigermor malte hele huset innvendig!»

Noe av det Gunn Merethe trekker frem som mest positivt med huskjøpet og byggeprosessen, er nettopp det at de fikk lov til å gjøre endringer og bidra selv.

– Vi fikk blant annet lov til å velge bort det kjøkkenet som var inkludert i huset og heller sette opp et annet, forteller hun.

Dermed kunne de kjøpe andre hvitevarer og en annen innredning, og slik fikk de den løsningen de ville ha.

Familien valgte å gjøre mye av arbeidet selv – og svigermor malte hele huset innvendig! Slik har de hele tiden kunne tatt valg som har vært tilpasset lommeboka.

– Jeg er så glad for at Overhalla Hus er så fleksible! Huset har blitt akkurat slik vi ville ha det, sier Gunn Merete.

Design til en billig penge

Til og med før paret hadde vært i banken og bedt om lån til å bygge hus, hadde interiørinteresserte Gunn Merete møblert ferdig huset i tankene – og også begynt å handle inn møbler til det nye huset!

– Slik fikk jeg handlet ting jeg ønsket meg når de var på tilbud, sier hun. – Jeg har alltid vært veldig interessert i fine ting som ikke koster skjorta, så det trenger ikke være dansk design for at jeg skal like det!

Og at Gunn Merete har et øye både for detaljer og for farger, er det ingen tvil om. Ingenting er overlatt til tilfeldighetene hjemme hos dem. Til og med kattene matcher innredningen!

Fra favorittplassen i stua har Gunn Merete utsikt over både fjell og fjord som er badet i sol. Hun gleder seg til våren, og til de kan bruke både terrassen og verandaen døgnet rundt. At familien har bygd sitt drømmehjem, er hevet over enhver tvil.

Stua

– De fleste bygger kanskje hus én gang i livet. Da er det ikke bare det ferdige resultatet som er viktig, men også vegen frem dit, mener Gunn Merete.

– Ikke bare gikk det raskt å få satt opp huset vårt, men vi hadde heller ingen søvnløse netter under byggeperioden. Det er ikke alle forunt! Jeg er så glad for at jeg møtte på Øyvind og for at vi valgte dette huset – vi har ikke angret på en dag