Text: Lars Øvereng og Frank Furseth

Husmodeller

Finn ditt drømmehus, og se pris i huskalkulatoren.Se alle hus

Betegnelsen «ferdighus» burde i seg selv være temmelig selvforklarende. Men hva betyr det egentlig? Kan jeg i realiteten ta fram en katalog, bestemme meg for et hus, dra på ferie – og komme tilbake til et flunkende nytt hjem?

Det korte svaret er ja. Det litt lengre er tja.

Ferdig utviklet

På papiret er «ferdighus» en felles betegnelse for hus som i større eller mindre grad er ferdig utviklet hos fabrikanten. Noen bruker beskrivelsen når byggverket kun er tegnet og beregnet, mens andre mener et ferdighus er ferdigbygde seksjoner montert på byggeplass; komplette moduler med kjøkken, trapper og sanitærutstyr.

«Først og fremst er de ofte rimeligere og byggeprosessen er mer oversiktlig for deg»

Fordelene med et såkalt ferdighus er mange. Først og fremst er de ofte rimeligere og byggeprosessen er mer oversiktlig for deg. For Overhalla Hus sin del betyr det også at veggelementer til huset ditt blir produsert innendørs under tørre og sikre forhold – noe som igjen gjør at det i noen tilfeller kun tar dager fra første spiker er slått før huset står på tomta di med tett tak.

Montasje av ferdighus
Når huset leveres i ferdige moduler går monteringsjobben raskt og smidig, og er satt opp i løpet av få dager.

Mange tror at prefabrikkerte hus betyr at du må ta til takke med løsninger andre har valgt for deg. I virkeligheten kan du selv komme med ønske om endringer på veldig mye, og dersom dine ønsker fungerer teknisk sett, er det ingenting i veien for å gjennomføre dem.

Det skulle egentlig bare mangle. Det er tross alt ditt nye hjem.

Malingsklare hus

Når våre hus overleveres er det aller meste av de større arbeidene gjort. Utvendig bygg med kledning er ferdig montert. Vinduer og dører, taket med takrenner og lignende, og altaner/balkonger er på plass.

Ut over det inkluderer vår standardleveranse:
 • innvendige trapper
 • isolert loftsluke med nedfellbar stige
 • listverk og foringer til vinduer og ytterdører
 • del av kjøkkeninnredning, valgfrie produkter fra HTH opp til 60.000
 • kjøkkenvifte med tilhørende kanaler, veggrist etc.
 • del av baderomsinnredning, valgfrie produkter fra HTH opp til 10.000
 • balansert ventilasjonsanlegg med roterende varmegjenvinner
 • våtromsplater på vegg på bad og vaskerom
 
Det som ikke inngår i leveransen:
 • installasjoner av VVS, elektro eller annet teknisk utstyr
 • hvitevarer
 • garderobeskap
 • baderomsinnredning til bad nr. 2.
 • innredninger til øvrige rom
 • pipebeslag
 • peis/oppvarming
 • gulvlegging/flislegging
Malingsklar

Om du velger å skaffe deg et ferdighus, kjøper du deg trygghet i byggeprosessen i form av at husleverandøren har kontroll på kostnader, uforutsette ting som kan oppstå, kontrakter og garantier. Med vår huskalkulator eller med hjelp av våre selgere, kan du selv regne ut på forhånd nøyaktig hva ditt nye hus vil koste. Og så kan du selv legge til eller trekke fra – slik at alt blir som du ønsker.

De enkelte husprodusentene opererer med ulike nivåer av ferdigstilling på sine leveranser og vanlige merkelapper i bransjen er «malingsklart» og «nøkkelferdig».

Med et nøkkelferdig hus kan du forvente at det aller meste av innvendig arbeid og fastmontert inventar følger med. Du kan også la leverandør ta seg av absolutt alt fra byggesøknad til oppføring av huset; du trenger med andre ord ikke bekymre deg for papirarbeid, innhenting av tilbud, forsikring under byggeprosessen og så videre.

Standardleveranser fra Overhalla Hus betegnes som «malingsklare» hus. Når våre hus overleveres kunde er det aller meste av de større arbeidene gjort. Utvendig bygg med kledning er ferdig montert. Vinduer og dører, taket med takrenner ol. og altaner/balkonger er på plass. Innvendig er også monteringen gjort og huset ditt er “klart til maling” og innredning. VI skjønner at noen av disse begrepene kan være forvirrende i starten – men bare ta kontakt med oss så skal vi gi deg en god gjennomgang hva som er med i våre priser.

Les om byggeprosessen

Visit overhallahus.no

Det er varierende hva ulike leverandører legger i malingsklart og en bør derfor sette seg inn i detaljene når en skal sammenligne tilbud. Som kunde hos oss kan du selv bestemme graden av ferdigstilling og selv stå for en del av arbeidet for å spare penger og sette ditt personlige preg på ditt nye hjem. Du kan også velge å legge til andre produkter i leveransen enn det som er standard, snakk med oss om dette. Det gjelder også smarthus, solcelle eller vannbåren varme.

Spør oss i Overhalla Hus om det du lurer på – vi kan boligbygging.