Image: Trude og John Ivar Aalberg.

Husmodeller

Finn ditt drømmehus, og se pris i huskalkulatoren.Se alle hus
V

årt utgangspunkt var at vi ønsket å bygge et praktisk hus på ett plan med livsløpsstandard. Etter å ha studert mange huskataloger og sikret oss tomt, sendte vi ut forespørsel til flere leverandører. Overhalla Hus sin lokale representant tok umiddelbart kontakt, og etter en befaring på tomta, ble vi presentert flere alternative utkast.

Hvorfor valgte dere overhalla hus som leverandør? Vi var kjent med Overhalla Hus sitt gode renommé på levering av kvalitet, og fikk bekreftet det gode inntrykket etter å ha fått en god og grundig orientering om Overhalla Hus generelt, produksjonsmåte, alternative løsninger, priser m.m. Valget av leverandør, basert på tillit, var med det enkelt.

«Vi var kjent med Overhalla Hus sitt gode renommé på levering av kvalitet, og fikk bekreftet det gode inntrykket»

Hvilken hustype har dere og hvorfor valgte dere akkurat denne modellen?
Vi tok utgangspunkt i hustypen «Janne», og startet planleggingen sammen med vår lokale forhandler, Overhalla Hus sine arkitekter samt en ergoterapeut. Vi følte oss svært godt ivaretatt fra første stund, og planleggingen ble gjennomført på en så grundig og effektiv måte at det ikke var behov for endringer og forsinkelser underveis i byggeprosessen. De økonomiske kalkylene stemte dermed overens med sluttregningen. Ingen negative overraskelser av noe slag.

Hva synes dere var mest utfordrende med prosessen?
Det mest utfordrende under prosessen var nok å ta de mange valg vedrørende kledninger, flis og farger og så videre i hele huset. Det kan være vanskelig å se for seg ferdig resultat på tegningen. Men også her fikk vi mange innspill og gode råd på veien.

Gjorde dere tilpasninger på planløsningen?
Husets planløsning ble endret ved at grunnflaten ble utvidet i bredden. Kjøkken, inngang, teknisk rom og vaskerom ble flyttet for å tilpasse huset til tomtas utsikt, lys og solforhold. Til bad og hovedsoverom ble det montert skyvedører med ekstra bredde tilpasset rullestol. Delingsvegg/dører i gang ble sløyfet. Det at vi engasjerte ergoterapeut, var veldig hensiktsmessig. De kan sitt fag, og så noen praktiske løsninger utover TEK 10 som vi ikke tenkte på. Anbefales.

 

Hva er dere mest fornøyd med?
Resultatet er et meget praktisk hus på ca. 160 m², med et romslig og funksjonelt kjøkken/ spisestue/ stue, tre soverom, (største på 16 m².) samt et romslig bad. Teknisk rom er plassert like ved inngangsdør, og i det romslige og praktiske vaskerommet ble det installert et ekstra WC som tillegg. Det er godt med garderobe og lagringsplass. Vi er spesielt godt fornøyd med den gode planløsningen, tilpasset våre ønsker og behov, og som sammen med vannbåren gulvvarme gjør at det er et godt hus å bo i. Det ble i tillegg bygd en dobbel garasje med bod.

Se husmodellen Janne

Visit overhallahus.no

Hva har vært viktig for dere i byggeprosessen?
Byggeprosessen var et skoleeksempel på hvordan en byggeprosess skal fungere. Vi hadde hele tiden en god dialog med byggeledere og håndverkerne, noe som er svært viktig i denne fasen. Byggetiden etter grunnarbeid tok kun tre måneder. Vi er mektig imponert over innsatsen og den stå-på-vilje som alle håndverkerne og involverte viste.

Vi vil gjerne takke alle som har bidratt til å gjøre husdrømmen vår til virkelighet, og gjort dette til en god investering i livskvalitet. Basert på vår erfaring, kan vi trygt anbefale Overhalla Hus som leverandør til alle som har byggeplaner.