Text: Overhalla Hus
Image: Overhalla Hus

Husmodeller

Finn ditt drømmehus, og se pris i huskalkulatoren.Se alle hus
D
u kan velge mellom forskjellige husmodeller, med tilvalg som kledning, tak, farger og mye mer, og får se på nettsiden hvordan huset blir seende ut.
– Den største fordelen med denne løsningen er i høyeste grad at du med noen tastetrykk får oversikt over hva det koster å bygge et hus, samtidig som du får visualisert husdrømmen din. Her sitter du i godstolen, og kan gjøre vurderinger uten at det sitter en selger på den andre siden av bordet. Du får mer tid til å tenke deg om, sier daglig leder i Overhalla Hus, Jomar Sagmo.

Se tilvalgene på huset

I huskalkulatoren finner du en oversiktlig presentasjon av alle husmodellene, sammen med en enkel funksjon for å filtrere hvilke hustyper som best passer til dine behov.

Med 3D-tegninger, plantegninger og møbleringsplan får du et godt inntrykk av hvordan bygningen ser ut og hvilke kvaliteter den byr på.

«Du kan enkelt prøve ut ulike kledninger, tak etc. og se hvordan de blir seende ut på dine favoritt-husmodeller.»

Det er mange hus å velge imellom, og hvert hus byr også på mange valgmuligheter. Du kan enkelt prøve ut ulike kledninger, tak etc. og se hvordan de blir seende ut på dine favoritt-husmodeller. Hvordan vil huset se ut dersom det ble hvitt? Hva med brune vinduskarmer til svart tak? Bildet av huset endres etter hvert som du gjør ulike valg, samtidig som prisen for hva det koster å bygge huset oppdateres ut ifra de nye tilvalgene.

 

Tjenester som lar deg tilpasse ditt eget produkt eksisterer allerede i for eksempel data- eller bilbransjen, men når det gjelder de store valgene i livet, som jo hus-byggebransjen er en del av, er Overhalla Hus blant de første til å tilby dette, forteller Sagmo.

Foto: Overhalla Hus
Fra venstre; Ola Lauve i Skogmo Industripark og Jomar Sagmo og Kjerstin Opdahl Skistad i Overhalla Hus.
«Mange har ikke et forhold til hva det koster å endre på ting. Det kan man på en enkel og oversiktlig måte se på nå.»

– Jeg tipper at flere innfører dette etter hvert. Såklart, det er jo vesentlig lettere å gjøre dette med en bil enn et hus, og man vil ikke få det samme detaljnivået, men det som er viktigst for oss er at kunden får en god oversikt, og at de får muligheten til å tilpasse huset sitt som de selv ser for seg. De fleste vet nok at prislisten for et byggesett bare er brøkdelen av hva det totalt sett koster å bygge et hus, men mange har ikke et forhold til hva det koster å endre på ting. Det kan man på en enkel og oversiktlig måte se på nå, sier daglig leder i Overhalla Hus, Jomar Sagmo.

Kostnader ved å bygge et hus

Kalkulatoren regner ut et estimat på hva huset ditt koster, med de tilvalgene du har gjort, og hva det koster å bygge huset. På min side har du et byggebudsjett som synliggjør alle kostnadene som følger et husbyggeprosjekt. Du kan velge å legge til grunn gjennomsnittspriser, eller bruke egne tall om du har hentet inn det. Når du velger mellom de ulike tilvalgene, får du straks opp tilhørende visualisering og oppdatert pris.

– En vare koster det den koster. Det er ikke noe vits i å pakke det inn eller gjemme priser. Kanskje får du en liten aha-opplevelse når du ser at å endre type kledning kan utgjøre 50.000 kroner fra eller til. På dette viset får du i langt større grad anledning til å bearbeide ditt eget prosjekt. Det gir deg anledning til å være mer forberedt og klar over hva du ser for deg når du tar kontakt med oss. De fleste har et budsjett å holde seg til, og jeg tror det er både interessant og attraktivt å få svar på hva alt koster, så tidlig i byggefasen som mulig, sier Sagmo.

Lagre valgene
«Om du oppretter brukerkonto, får du nemlig lagret ditt eget husprosjekt med de tilvalgene du har gjort.»

Å bestemme seg for sitt fremtidige hjem er ikke gjort i en håndvending. Derfor kan det være greit å legge fra seg prosjektet, samle tankene over en kaffekopp, kanskje hente inspirasjon et annet sted, og se på prosjektet fra en ny innfallsvinkel. Trenger du mer tid til å tenke deg om, har Overhalla Hus en fiffig funksjon på lur. Om du oppretter brukerkonto, får du nemlig lagret ditt eget husprosjekt med de tilvalgene du har gjort. Dermed kan du ved en senere anledning gå tilbake for å gjøre endringer, drøfte det med andre, eller bruke det i kontakt med bank og selger.

Likte du husmodellen øverst i denne artikkelen?

Visit prospektet

– Kanskje er man ikke sikker på hvilket hus man liker best, og jobber med tre modeller samtidig. Da er det greit å kunne gå tilbake til det du holdt på med, etter å ha tenkt litt, eller snakket med familien. Uansett så kommer vi til å gi råd gjennom hele prosessen. Etter at du har bestemt deg via huskalkulatoren, vil du i neste ledd få en rådgiver frem til avtalen er signert. Så går stafettpinnen videre til en prosjektleder, som følger opp alt i selve byggingen. Vi er fortsatt i høyeste grad med på dette sammen med deg, sier Sagmo.