Text: Kari Anne Susegg Kvarving
Image: Stryntrappa

Husmodeller

Finn ditt drømmehus, og se pris i huskalkulatoren.Se alle hus

Enten du har ei rett trapp, ei med 90 grader vinkel eller 180 grader vinkel, oppstår det et rom under trappa som mange synes det er utfordrende å finne optimal bruk av. Med riktig løsning kan du få et svært funksjonelt område, nesten på linje med å få et ekstra rom i boligen.

Og det er vel noe de fleste av oss har kjent på behovet for, enten vi bor i enebolig eller ei toetasjes leilighet.

Stryntrappa Horisont
Stryntrappa Horisont i lys grått, med lakkert eik i trinn.

Overhalla Hus tilbyr i samarbeid med Stryntrappa og Hagen skreddersydde løsninger som gjør at du og ditt hjem får en trappeløsning med optimal utnyttelse av plassen.

Tre gode løsninger

Det er særlig tre løsninger som skiller seg ut som praktisk, men har du spesielle behov eller stor kreativitet finnes det helt sikkert også flere gode løsninger.

Se Stryntrappa på Instragram

Visit @hagen_as

Den enkleste løsningen er å anrette en kontorplass under trappa. Har du mye klær gjør du derimot lurt i å bygge en garderobe/klesskap, mens en bod gir deg et sted å plassere alt fra verktøy, lyspærer og tomflasker til støvsuger og annet renholdsutstyr, for eksempel.

Kontorplass

En kontorplass er noe de fleste hjem har behov for, enten det brukes til hobbyer, lekser eller som hjemmekontor. En romslig og oversiktlig arbeidsstasjon er noe det er lett å få plass til under en både en rett trapp og en trapp som har 90 graders vridning. Ved et rett trappeløp kan du utnytte lengden på hele plassen under trappa, og få en stor og åpen arbeidsflate. Dette er kanskje også den løsningen som stjeler mest av rommet for øvrig, men her kan lengden på arbeidsflata justeres etter behov, og således ta akkurat så mye plass som du ønsker.

Kontorplass under trapp
Har trappa 180 graders vridning opp i trapperommet, er det mest hensiktsmessig å sette arbeidsflata på tvers.

I et vridd trappeløp vil noe av den potensielle arbeidsflata havne i kroken inn under trappa. Da kan det være lurt å gjøre denne delen av kontorplassen til lagringssted for permer og esker, så du får dette både godt systematisert og skjult for innsyn. Har trappa 180 graders vridning opp i trapperommet, er det mest hensiktsmessig å sette arbeidsflata på tvers, slik at den utgjør hele trappas bredde. Du får dermed en mindre overflate, men du kan like fullt få til en god arbeidsplass med god belysning og gode arbeidsforhold.

Garderobe

Her i Norge, hvor det er behov for plasskrevende vintertøy i tillegg til klær tilpasset for eksempel idrettsaktiviteter og andre uteaktiviteter, opplever de fleste av oss at det fort blir dårlig med plass til alle klærne. Særlig hvis det er snakk om en hel familie. Løsningen for enkelte er å stue disse klærne opp på loft eller i kjeller i perioder hvor de ikke brukes, mens andre ikke har andre muligheter å ty til enn å ha disse klærne bakerst i garderoben, sammen med resten av klærne.

«Med ei rett trapp er det både enkelt og praktisk å bruke plassen under trappa til garderobe»

 

Garderobe under trappen
Sammen med skapplassen under resten av trappa får du svært mye funksjonell lagringsplass, enten du har mest behov for å henge klær eller lagre dem i hyller.

Med ei rett trapp er det både enkelt og praktisk å bruke plassen under trappa til garderobe. På den høyeste enden får du god høyde med plass til hyller for oppbevaring av småting. Sammen med skapplassen under resten av trappa får du svært mye funksjonell lagringsplass, enten du har mest behov for å henge klær eller lagre dem i hyller.

Under ei trapp med 90 grader vridning mister du for så vidt den laveste lagringsplassen, men har fortsatt mye nyttig plass igjen på den i det området hvor avstanden mellom gulv og trapp er størst.

Bod

En bod sentralt plassert i hjemmet er noe mange drømmer om. Ting som brukes ofte men som det ikke passer å ha stående framme, krever gjerne en bod hvor de kan plasseres i påvente av at det blir bruk for dem igjen. Mangler man denne boden er det ofte gjesterom eller kjeller som blir løsningen, men gjerne er ingen av disse optimale. Gjesterommet blir fort både trangt og utrivelig av å huse både hundemat, støvsuger og vaskeutstyr, mens det å ha tingene i kjelleren kan være upraktisk med tanke på avstanden.

«Boden kan bygges både under ei rett trapp og trapper med 90 og 180 grader vridning»
Bod under trapp
Selv under en trapp med 180 grader vridning får du mye praktisk lagringsplass, med mulighet for å plassere ting både på hyller og på gulvet.

Tenker du på å bygge bolig? Se alle husmodeller

Visit overhallahus.no

Med en bod plassert under trappa, sentralt i boligen, får du et sted å gjøre av alle disse tingene, og mere til. Og det på et sted som er praktisk og som man gjerne passerer flere ganger om dagen. Boden kan bygges både under ei rett trapp og trapper med 90 og 180 grader vridning. Det du mister ved å ikke ha en rett trapp, er plass, men selv under en trapp med 180 grader vridning får du mye praktisk lagringsplass, med mulighet for å plassere ting både på hyller og på gulvet.

Enten du skal bygge nytt eller allerede har et hjem fra Overhalla Hus, er vi gjerne behjelpelige med å finne løsninger for deg. Ta gjerne kontakt for en uforpliktende prat om trapp og trappeløsninger til ditt hus.