bardal_lavoppl_22
#MITTOVERHALLAHUS

Familien Bardals nye hjem

Ingrid og Anders Bardal har bygd huset for barna. Med bevisste valg, mye involvering i byggeprosessen og en imøtekommende husbygger, har de skapt drømmehuset i en flott moderne bolig.

DA INGRID OG ANDERS BARDAL skulle bygge hus, trengte de inspirasjon fra andre for å finne frem til det uttrykket de virkelig ville ha. I dag bor de med sine tre barn i en prefabrikkert, men modifisert bolig på Løsberga i Steinkjer.
– I dette huset har vi fått det vi lette etter, men var usikre
på hvordan vi skulle få til, sier Ingrid Bardal.

 

HADDE MANGE ØNSKER
Barnefamilien flyttet inn i november i fjor. Utfordringen før og under bygging var at reguleringsplanen for området kun tillater moderne hus med stramme linjer og flate tak.
– Overhalla Hus var tydelige på at de uansett ville tilpasse huset etter våre ønsker, og det var viktig for oss, sier Anders.
Det ble tatt utgangspunkt i et hus fra katalogen. Et karnapp ble lagt til for å bryte med den flate fasaden, og det ble laget en direkte inngang fra garasjen. Terrasse på garasjetaket med utvendig trapp og stor sportsbod ble til underveis.

Gang

– Vi var også veldig nøye på mengden lagringsplass og gode garderobeløsninger,
sier Anders.
– Vi så for oss kjøkken og stue i andre etasje, store vindusflater, og et avlangt hus med
god plass foran, slik at vi fikk utnyttet tomta og utsikten maksimalt, sier Ingrid.
I første etasje skal barna ha sitt domene i årene som kommer.
– Vi bygde huset med tanke på familielivet i årene fremover. Barna blir jo større og hvis de ønsker litt distanse fra oss, har de alt de trenger nede. Bortsett fra kjøkkenet, sier Ingrid.

OVERHALLA HUS VAR TYDELIGE PÅ AT DE UANSETT VILLE TILPASSE HUSET ETTER VÅRE ØNSKER, OG DET VAR VIKTIG FOR OSS

INGEN BARRIERER
Kjøkkenet er favorittrommet og hjertet i huset. Et stort, åpent rom med luft under taket, og god skap- og benkeplass. Ei diger kjøkkenøy er familiens samlingspunkt.
– Her gjør barna lekser og leker mens jeg lager middag. Her spiser vi, trykker litt på pc-en og snakker sammen, sier Ingrid.
Omtrent alle overflatene i huset er hvite, men kunne ha blitt levert i andre farger dersom de hadde ønsket seg det. På gulvet i andre etasje har de valgt en lun og myk parkett, men i første etasje er det mer slitesterk laminat og flis. Vannbåren varme er innlagt i alle gulv.
Paret besøkte fabrikken da modulene ble laget. Under byggeprosessen var de på befaring i råbygget og kunne med selvsyn vurdere hvordan valgene deres fungerte i praksis.
– Vi følte oss trygge på at våre ønsker ble ivaretatt, sier de.

FRA HOPPKOMET TIL BYGGHERRE
Anders Bardal la opp som profesjonell skihopper etter VM i Falun i 2015. Motivasjonen var ikke lenger på topp, og andre ting måtte prioriteres. Nytt barn på vei og husbygging ville ta sitt.
– Jeg ville være med på alt her hjemme, sier han.
Ingrid og Anders’ beste tips til andre som skal planlegge husbygging, er å tenke behov, både i nåtid og fremtid.
– Jeg er glad for at vi gjorde dette nå, og ikke før vi fikk barn, sier Ingrid.

Følg #tranebarvegen12 på Instagram!

I dag lanserer Anders og Ingrid sin byggeblogg. Følg deres byggeprosess på #tranebarvegen12 og www.tranebarvegen12.no tranebarvegen12 andersbardal. Vi er veldig stolte av å bygge deres nye hjem i Steinkjer! Dette blir spennende:-) ...

1. Etasje på plass, snart klart for etasje 2. #tranebarvegen12 #spennende #gledeross 😃 ...

overhalla_hus er på plass i dag også! Kom innom for en bolig prat! #overhallahus #boligmesse #tranebarvegen12 #andersbardal ...